Loopbaaninterventieweek
 

Loopbaaninterventieweek

Doelgroep
MBO-,HBO- en WO-opgeleide mensen die met hun loopbaan aan de slag willen gaan of door hun werkgever worden gestimuleerd om met hun loopbaan aan de slag te gaan.

Werkwijze
Na een uitgebreide intake waarin we onderzoeken of deze vorm bij u past starten we op zondagavond en eindigen op vrijdagmiddag. Het programma is een combinatie van zelfwerkzaamheid, aan de hand van een werkboek, individuele coachgesprekken en groepsdynamica. De aanpak kenmerkt zich door een persoonlijke benadering en maatwerk. Het is een intensief programma, met een dagelijks ochtend-, middag- en een (kort) avondprogramma. Ook is er gelegenheid voor ontspanning, rust en bezinning. De week wordt afgesloten met een concreet actieplan. Na een aantal weken is er een terugkomdag, waar de voortgang wordt besproken en eventuele knelpunten kunnen worden weggenomen. De week wordt gehouden op een rustige en inspirerende plek in Nederland of Belgiƫ.

Resultaten
Iemand die ontdekt dat de wereld groter is dan hij voor mogelijk had gehouden, fleurt zichtbaar op en wordt een gelukkiger mens. Iemand die weet wat hij kan, weet wat hij wil en weet wat hem te doen staat en zijn energie gericht aan kan wenden. De week wordt afgesloten met een concreet actieplan, de deelnemers weten dus wat hen te doen staat en kunnen hiermee effectief aan de slag. Een doorsnee loopbaanbegeleidingstraject heeft een doorlooptijd van zes tot negen maanden. Door middel van dit (intensieve) programma kunnen we, op basis van onze ervaring, de doorlooptijd van een loopbaanbegeleidingstraject met minstens drie maanden verkorten.

De loopbaaninterventieweek biedt doeltreffende ondersteuning aan mensen die met een verandering in hun loopbaan worden geconfronteerd of zelf een andere wending aan hun loopbaan willen geven. Deze ondersteuning bestaat uit een kort en zeer intensief (voltijds) weekprogramma. Een programma dat gericht is op het verkrijgen van inzicht dat mensen in staat stelt sneller en effectiever (loopbaan) keuzes te maken.